DELTA®-MSD

Het betrouwbare beschermingssysteem voor spouwmuren

DELTA®-MSD is een efficiënt alternatief systeem voor de Z-plaatsing van vochtbarrières in de spouwmuur.

De vochtbarrière DELTA®-DPC 500 wordt in L-vorm geplaatst en mechanisch aan de isolatie bevestigd (om de 50 cm) door middel van de DELTA®-FIXING SCREW. De bevestigingspunten en de bovenrand van de DELTA®-DPC 500 worden afgedicht met DELTA®-MULTI-BAND M100.

Zakkend spouwmuurwater op de vochtbarrière wordt naar beneden en naar buiten afgevoerd via de stootvoegen. Opstijgend vocht in de buitenmuur wordt veilig tegengehouden. 

De isolatiepanelen hoeven niet meer in helling ingesneden worden. De vochtbarrière hoeft niet meer doorheen de isolatie geplaatst worden. Door de intacte plaatsing van harde isolatiepanelen worden koudebruggen vermeden.

Binnenmuren en verdiepingen dienen beschermd te worden tegen vocht. Ter hoogte van de openingen in het gevelvlak (boven de L-lateien van ramen en deuren) kan het DELTA®-MSD systeem op een gemakkelijke manier worden toegepast.

Binnen- en buitenhoeken kunnen op eenvoudige wijze gerealiseerd worden door middel van de duurzame elastische kleefstof DELTA®-THAN of met behulp van de rekbare kleefband DELTA®-FLEXX-BAND FG150.

Het probleem

Veilig de funderingsvoet uitwerken

Om condensatiewater in de spouwmuur naar buiten af te voeren en om de gevelmuur te beschermen tegen opstijgend vocht, worden vochtbarrières in Z-vorm ingemetseld. Deze manier van werken vraagt een grote precisie bij het insnijden van de isolatieplaten.

Opdat de Z-plaatsing zou werken, moeten de isolatieplaten in een hellende hoek worden versneden. Veelal ontstaan ter hoogte van de schuin versneden platen een koudebrug, omdat de platen niet goed op elkaar aangesloten kunnen worden. Op lange termijn ontstaan er enorme energieverliezen.

Standaard
 
 
 

De oplossing

Handiger, sneller en veiliger: DELTA®-MSD 

Met het professionele DELTA®-Systeem bestaande uit DELTA®-DPC 500 vochtbarrière, de mechanische bevestiging DELTA®-FIXING SCREW en de afdichting DELTA®-MULTI-BAND M 100, moeten de isolatiepanelen niet meer ingesneden worden.

DELTA®-DPC 500 wordt in plaats daarvan in L-vorm geplaatst en mechanisch aan de isolatie – in het bovenste gedeelte – met DELTA®-FIXING SCREW bevestigd. De bevestigingspunten en de bovenrand worden met DELTA®-MULTI-BAND M 100 afgedicht.

Zakkend spouwmuurwater op de vochtbarrière wordt naar beneden en naar buiten via de stootvoegen afgevoerd. Opstijgend vocht in de buitenwand wordt veilig tegengehouden.

DELTA-MSD
 

Hoe te werk gaan?

Voorstrijken
De fundering en de voetaanzet instrijken met DELTA®-THENE PRIMER.

Waterdichting
DELTA®-THENE waterdichting wordt op de fundering en tot op de binnenblokken aangebracht.

Isoleren 
Plaatsen van de PIR/PUR platen tegen de binnenwand.

 

L-plaatsing 

DELTA®-DPC 500 om de 50 cm tegen de isolatieplaat verankeren met DELTA®-FIXING SCREW.

Afdichten 
De bovenzijde van DELTA®- DPC 500 en de DELTA®-FIXING SCREW afdichten met de 10 cm brede kleefband DELTA®-MULTI-BAND M 100. 

Beschermen
DELTA®-DPC 500 in L-vorm omplooien en laten eindigen met de gevel. Opstijgend vocht wordt definitief tegengehouden.

 
 
 

Brochure DELTA®-MSD

Voor meer informatie over het DELTA®-MSD spouwmuur beveiligingssysteem, kan u hiernaast de brochure downloaden.

Brochure DELTA-MSD
 
Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de