Kelder renovatie

Er zijn verschillende redenen om een kelder onder handen te nemen. Vaak gaat het over extra bergruimte of gebruik in de vorm van thuiskantoor, logeerkamer, hobby of sportruimte. Soms kunnen veroudering, vocht of schimmel het echter ook structureel noodzakelijk maken om een grondige renovatie van de kelder aan te vatten.

Ten slotte, een stabiele kelder is de basis van het hele huis 

De voordelen van kelderrenovatie of -uitbreiding: 

  • Extra woonruimte 
  • Bescherming van hoogwaardige apparatuur voor verwarming / ventilatie / verwarming / multimedia 
  • Meer huurinkomsten bij verhuurpanden

woonruimte in kelder
Wijnkelder
Fitnessruimte
 

Gevolgen van vocht in de kelder

Vocht in de muren is één van de meest voorkomende redenen voor de renovatie van een kelder. In het geval van een muffe geur, vochtplekken op de muren, afbrokkelend pleisterwerk of zichtbare schimmel is een snelle actie hoognodig. Want niet alleen staat de waarde van het gebouw op het spel maar ook de gezondheid van de bewoners. Sporen van schimmel kunnen namelijk allergieën veroorzaken of leiden tot ernstige ademhalingsproblemen.

Een vochtige kelder heeft een impact op het hele gebouw. Het vocht kan zich een weg banen naar de hogere verdiepingen en kan vervolgens leiden tot scheuren, vorstschade en schade aan de isolatie. Om dit te voorkomen moet zo spoedig mogelijk de oorzaak worden getraceerd en worden overgegaan tot actie, nl. renovatiewerken.

DELTA®-PT als ontkoppelingsmat voor vochtige kelderwanden

In bepaalde gevallen is het volledig droog krijgen van een oude kelder niet mogelijk. Hier helpt een product zoals DELTA®-PT, die de natte muur gaat scheiden van de afwerkingslaag van binnenuit. Het fungeert als verticale drager voor gipsgebonden pleisterlagen en aangekleefde gipskartonplaten. Elk contact van de muren met de droge afwerklagen wordt door middel van deze folie vermeden.

DELTA®-PT tegen vochtige kelderwandzoom
DELTA®-PT tegen vochtige kelderwandzoom
 

Kelder renoveren en energieverbruik verminderen

In oudere gebouwen hebben keldermuren vaak geen thermische isolatielaag. Dit is vooral omdat bewoonbare kelders vroeger haast niet voorkwamen. De kelder diende voornamelijk voor de opslag van levensmiddelen of als berging, plaatsen waar warmte-isolatie als onnodig beschouwd werd.

Ontbrekende isolatie zorgt echter voor verlies van warmte door de muren van de kelder. Door de strengere regelgeving en de almaar stijgende energiekosten dient dit echter te worden aangepakt. De keuze van de juiste isolatie speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van een kelder. Een (externe) isolatie isoleert de buitenmuren van de kelder en beperkt het warmteverlies. Resultaat: een aangenaam binnenklimaat van zolder tot kelder.

Ontspanningsruimte
Sauna
Home cinema
 
Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de