Kelderafdichting, een fundamentele bijdrage aan de bescherming van je gebouw

De afdichting van de kelder heeft als taak om de fundering te beschermen tegen vocht en dit kan op verschillende manieren: van binnenuit, aan de buitenkant, horizontaal of verticaal. De methode hangt grotendeels af van het type kelder waar u voor kiest. Verder op deze pagina worden de verschillende manieren van waterdichting verder toegelicht.

DELTA®-THENE /  DELTA®-TERRAXX
DELTA®-THENE
DELTA®-THENE /  DELTA®-TERRAXX
 

Afdichten: horizontaal of verticaal?

Professionals maken een onderscheid tussen horizontale en verticale afdichting van de kelder. Horizontaal of verticaal geven in dit geval de richting aan waarin het afdichtingsmateriaal wordt aangebracht. Die richting hangt dan weer af van het type vocht waartegen u wil beschermen, opstijgend (capillair) vocht of water dat door de muren infiltreert.

Kelderafdichting tegen opstijgend vocht
Kelderafdichting tegen zijdelings drukkend vocht
 

Verticaal waterdicht maken

In kelders bestaat het gevaar dat het grondwater aan de zijkant op de muren drukt. Hoe dieper de kelder zich in de grond bevindt, des te groter de druk die op de muren weegt. Indien de wanden van de kelder onvoldoende beschermd zijn, kunnen ze kwetsbaar zijn voor waterinfiltratie. DELTA®-THENE en DELTA®-TERRAXX, als verticale oplossing, bieden hier een remedie. DELTA®-TERRAXX met een drukweerstand van 400 kN is krachtig en betrouwbaar in het draineren van water.

DELTA®-THENE zoom
DELTA®-TERRAXX - DELTA®-THENEzoom
DELTA®-TERRAXX zoom
 

Gebouwen beschermen tegen vocht uit de ondergrond (capillair vocht)

Bij gemetselde wanden en kelders gelegen onder het maaiveld kan grondwater de poriën in het beton of de voegen binnendringen. Vervolgens kan dit water zich een weg naar boven banen.   

Met DELTA®-THENE, als verticale kelderafdichting, kan je op een betrouwbare wijze je kelderwanden beschermen tegen vocht. De koude, zelfklevende bitumencaoutchouc folie laat zich bijzonder gemakkelijk plaatsen zonder warmtebron.

DELTA®-THENE
 
 

Afdichten volgens de regels van de kunst

Van een perfect waterdichte kelder kan u vele jaren genieten. Belangrijk is dus om een volledig beschermingsprogramma in te zetten voor een duurzame afdichting van je fundering. DELTA®-GEO DRAIN QUATTRO beschermt en draineert kelders met een drukgevoelige afdichting dankzij het glad oppervlak en de geïntegreerde glijfolie tegen mechanische schade. 

Bij drukongevoelige afdichtingen is het dan weer raadzaam te opteren voor DELTA®-TERRAXX. Met de geïntegreerde zelfklevende strook vormt deze drainagefolie een maximale bescherming voor uw kelder. Het beschermt bovendien de kelder tegen mechanische beschadigingen.

Al onze producten zijn uitvoerig getest. DELTA®-TERRAXX en DELTA®-GEO DRAIN QUATTRO hebben een bewezen weerstand van wel 100 jaar. DELTA®-MS DRAIN met geïntegreerde drainagevlies heeft een levensduur van 50 jaar.

DELTA®-TERRAXX  -  DELTA®-THENE
 
 

Denk aan wat u dierbaar is en bescherm uw woning. Bouw veilig!

Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de