Waarom is een dakrenovatie zinvol?

Geen enkel deel van het huis krijgt zoveel te verduren als het dak. Het nut van een complete renovatie wordt echter nog vaak onderschat door de eigenaars. Een gerichte modernisering heeft echter veel voordelen en kan zichzelf al na enkele jaren hebben terugverdiend. 

Een performant dak, met een perfect luchtdicht geplaatst dampscherm en winddicht geplaatst onderdak, verlaagt de noodzaak om te verwarmen en bespaart u onmiddellijk energiekosten. En we weten helaas allemaal dat energie niet goedkoper gaat worden in de toekomst. Bovendien zijn er voor bepaalde werkzaamheden ook subsidies te verkrijgen.  

Tenslotte geeft een nieuw dak je woning direct meer uitstraling en heeft het een positieve impact op de waarde van je woning. Vele redenen dus om niet meer te twijfelen, maar actie te ondernemen. 

Zichtbare schade
Zichtbare schade
Verbetering thermische isolatie
Verbetering thermische isolatie
Verhogen van de waarde
Verhogen van de waarde
 

Wanneer ben ik toe aan een dakrenovatie?

Gelukkig moet je dak niet elk jaar vervangen worden maar er zijn een paar signalen die je in het oog moet houden en een alarmbelletje doen rinkelen. Een voorbeeld is de frequentie van beschadigingen, zoals gebroken of ontbrekende tegels. Deze moet je steeds snel herstellen om additionele schade aan de onderliggende lagen te voorkomen. Het meest voor de hand liggende signaal is uiteraard vocht, waardoor dakrenovatie een echte noodzaak wordt. 

Natuurlijk kan een renovatie van het dak ook nuttig zijn zonder directe dakschade. De verbeterde thermische isolatie gaat namelijk een positief effect hebben op je energieverbruik en daaruit vloeiende kosten.

Meer comfort en bescherming

Iemand die kiest voor een dakrenovatie hecht veel belang aan een aangenaam en gezond binnenklimaat, modern comfort en laag energieverbruik. Het volgen van de strenge eisen inzake energie dragen ook op de lange termijn bij tot een beter milieu en het halen van de klimaatdoelstellingen. 

Een dakrenovatie bij oudere gebouwen kan echter vaak een uitdaging zijn. De verouderde  dakopbouw kan een herstructurering bemoeilijken waardoor het moeilijk wordt aan alle eisen inzake energie-efficiëntie te voldoen.   

Echter, met de juiste producten, professioneel advies en de hulp van subsidie programma’s kunnen we op lange termijn een aangenaam leefklimaat creëren.

Meer comfort en klimaatbescherming dankzij de renovatie van het hellend dak
 

Creëren van extra woonruimte onder het dak

Steeds meer mensen willen de beschikbare ruimte onder het hellende dak beter benutten. Als dit wordt gecombineerd met een optimalisatie van de isolatie en luchtdichtheid , haal je dubbel voordeel. Meer ruimte én een betere energie-efficiëntie in je huis.

Acties die moeten worden ondernomen zijn het vervangen of aanvullen van de isolatie, het aanbrengen van een dampscherm en het tapen van overgangen, aansluitingen en doorvoeren.

Bij DELTA vindt je een breed assortiment van producten en toebehoren. Voor elke bouwsituatie hebben we dé oplossing!

Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de