Hellend dak wind- en luchtdicht maken met DELTA®

Vertrouw in DELTA® technische bouwfolies, een onmisbaar onderdeel van een goed geïsoleerd en beschermend dak

Waterdicht - Dampopen  - Stevig - Slijtvast 


Een dak krijgt het hard te verduren: regen, sneeuw, hagel, wind en extreme temperaturen! Van alle bouwelementen is het dak het deel dat het meest te lijden heeft onder moeder natuur. In de zomer kan de temperatuur op het dakoppervlak oplopen tot wel 60°C en in de winter zakken tot -20°C. Bovendien zorgt de opwarming van de aarde voor steeds extremere weersomstandigheden. 

In ons brede productportfolio, vindt u alle oplossingen voor een goed beschermend en energie-efficiënt hellend dak. 

Het hellende dak blijft in België nog steeds een veel voorkomend daktype. Dit hellend dak moet aan steeds meer eisen voldoen. Enerzijds wordt van een dak verwacht dat het een bescherming vormt tegen hitte, koude en fijn stof. Zonder daarbij het esthetische aspect te vergeten.

Daarbovenop is, onder invloed van de regelgeving, de rol van energie-efficiëntie erg belangrijk geworden. Aangezien het dakoppervlak een groot deel uitmaakt van de buitenoppervlakte van een gebouw, levert het een belangrijke bijdrage aan energiebesparingen en een aangenaam binnenklimaat.

 
 
 

Meer dan ooit is energie-efficiëntie een belangrijke factor bij het plaatsen van een dak

3 onderdelen spelen hierin een rol: 

  1. Isolatie: een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat in de winter de warmte binnen blijft en de koude buiten. In de zomer net het omgekeerde. 
  2. Onderdakfolie: een winddichte plaatsing zorgt in dit proces voor een langdurige bescherming van de isolatie, een verlaging van energiekosten en het tegengaan van schimmelvorming.  
  3. Dampscherm: een luchtdichte plaatsing voorkomt dat door condensatie er vocht in de isolatie kan opstapelen. Hierdoor vermindert het risico op schimmelvorming en wordt voorkomen dat houten onderdelen beschadigt raken en dat de isolatie optimaal zijn werk kan doen.
 
 
 

Hoogwaardige DELTA® hellend dak systemen en innovatieve oplossingen

Onze hoogwaardige DELTA® onderdakfolies en dampschermen vormen een perfect systeem om de isolatie van uw hellend dak te beschermen zowel binnen als buiten. Als innovatieleider op het gebied van technische bouwfolies brengen we voortdurend nieuwe ontwikkelingen. De BiCo technologie, te vinden in een groot deel van ons assortiment, zorgt voor een hoogstaande vezel met een breed arsenaal aan eigenschappen.

Bent u aan het renoveren of heeft u een nieuwbouwproject, onze DELTA® systemen bieden u steeds de ideale oplossing. 

 
 
 
Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de