Technische folie 2.0, dankzij BiCo technologie

BiCo, afkomstig van de term ‘bi-component’, is een bijzonder technisch proces waarbij in tegenstelling tot de klassieke vezels in technische folies, twee componenten met mekaar verbonden worden. Elke afzonderlijke vezel bestaat dus niet meer uit één geheel maar uit een kern en een mantel. Afhankelijk van de toepassing kunnen hiervoor verschillende materialen worden gebruikt.

Nieuwe productiefaciliteit

BiCo technologie is slechts mogelijk dankzij een hoogtechnologische productie-unit. Op de terreinen in Herdecke (Duitsland) beschikken we sinds kort dan ook over een fabriek die klaar is voor de toekomst en een groeiende capaciteit. Het hart van deze unit is de REICOFIL REI-F5 machine. Dit apparaat laat ons toe verschillende materialen te combineren tot hoogwaardige bi-component vezels en heeft heel wat voordelen op gebied van duurzaamheid.  

Efficiënter gebruik van resources

Efficiënt beheer van hulpbronnen en energiebesparing zijn de kernwoorden binnen de nieuwe productieomgeving. Binnen het BiCo proces maken de volgende elementen het verschil:

  • Een speciaal extrusieproces vermindert de impact van vochtigheid van de grondstof binnen de productie. Door dit droogproces te verwijderen, vermindert de benodigde energie met 40%.
  • De machine kan PET ‘vlokken’ verwerken in plaats van de klassieke ‘korrels’. Enerzijds is het hierdoor makkelijker om gerecycleerde grondstoffen te gebruiken en anderzijds wordt ook 5% minder energie gebruikt tijdens de verwerking zelf (t.o.v. met korrels).
  • Een nieuw technisch procedé maakt het makkelijker om polymeren (vezels) te smelten om de uiteindelijke folie te creëren. Door die lagere temperaturen kan 10% aan energie gewonnen worden.

Tabel energiebesparing

Hulpbronnen Besparing (jaarlijks) Equivalent
Energie ca. 1.912.000 kWh/a Totale jaarverbruik van 546 gemiddelde gezinnen
CO₂ ca. 1.076 t/a Totale uitstoot van een gemiddeld gezin gedurende 82 jaar

De voordelen van BiCo producten

BiCo-technologie laat ons toe de kern en mantel van elke vezel uit verschillende materialen op te bouwen. Als gevolg kunnen we het eindproduct, de spinvliesfolie unieke eigenschappen geven specifiek geënt op de toepassing. Concrete voordelen van een folie met BiCo: 
  • Grotere vezeldichtheid 
  • Hogere treksterkte
  • Hogere UV weerstand
  • Grotere duurzaamheid/levensduur
  • Betere bescherming van onderliggende waterdichte film

Producten met BiCo-Technologie

Ontdek de DELTA® producten geproduceerd volgens BiCo-technologie

 
Dörken GmbH & Co. KG
 
 

Dörken Benelux nv
Brusselsesteenweg 526/10
B-1731 Zellik (Asse)
België

Tel          02 466 02 75
E-Mail    info@doerken.be

Dörken Wereldwijd

Dörken Worldwide

Social Media

 
 

© Dörken Benelux · Lid van de DÖRKENGROUP · DELTA® is een gedeponeerd handelsmerk van Ewald Dörken AG, Herdecke, Duitsland.

Profi-ChatBaufragen.de