16.06.2020 Ewald Dörken inovasyon şampiyonu oldu

Überlingen - Eskide kalmıyor, yenilikten korkmuyor: Ewald Dörken AG gibi yenilikçi şirketler değişimden korkmuyor, bunu bir şans olarak görüyor. Şirket, TOP 100 inovasyon yarışmasının 27. Turunda da etkileyiciydi. Ewald Dörken,  TOP 100 arasındaki yeri 19 Haziran’dan itibaren resmi hale gelecek. Bilimsel seçim sürecinde, şirket orta ölçekli firmalar sınıfında bilhassa "Yenilikçi süreçler ve organizasyon" kategorisinde son derece etkileyiciydi. Ewald Dörken bununla en yenilikçiler arasına yedinci kez giriyor.

Yedinci kez TOP 100’de yer alan şirket, yapı malzemeleri, boya yanı sıra birçok endüstriye yönelik pigment pasta, tinting ve anti-korozyona yönelik mikro sistemler üretiyor. Bu kaplamalar, örneğin bir arabanın önemli bileşenlerini koruyucu katmanları oluşturuyor. Grup CEO‘su Thorsten Koch, "Şirketimizde inovasyon dışarıdan danışmanlardan çıkmıyor" diyor. "Pazarın sorun ve ihtiyaçlarını doğru tespit edebilen derin bilgi birikiminden kaynaklanıyor."

Yaklaşık 120 yıl önce, şirketin kurucusu Dr. Carl Dörken, Çin yağının (tung yağı) sunduğu olanakları fark etti. Çin yağını kaynatmak için bir işlem geliştirdi. Sonuçta ortaya, uzun zamandır boyacılar için önde gelen bir malzeme olan ve Çin yağı ile "Eburit" ürünü içeren bir cila çıktı. Bugün, yedinci kez en yenilikçi olan bu mucit şirket, yaklaşık 1000 yenilikçi kişi istihdam ediyor. Ewald Dörken AG, boya, pigment pasta ve yüksek performanslı anti-korozyon ve endüstriyel kaplamaların uygulama sahalarında standardları belirleyen sürdürülebilir ürün ve teknolojiler alanında araştırma ve geliştirmeye odaklanıyor.
Örneğin, yakın zaman önce, fırın teknolojisi kullanılmadan kürleşen ve katodik korozyon koruma konsepti sayesinde geleneksel astarlardan teknolojik olarak üstün olan, oda sıcaklığında kürlenen bir korozyona karşı koruma astarı geliştirdi.
Ayrıca, LUCITE Multi Resist ile mikroplara, MRSA gibi bakterilere, virüs ve küflenmeye karşı dirençli özel bir boya geliştirilmiştir.

DÖRKEN şu sıralar, şirketlerinin tarihindeki en büyük yatırımı yapıyor: Ürün ve teknoloji portföylerini önemli ölçüde genişletmek üzere mevzilerini genişletiyorlar. İşin büyük kısmını kendi başlarına yapıyorlar: “Bu olağanüstü değişiklikleri kendi başımıza organize ediyoruz,“ diyen Thorsten Koch, bunu yapabileceklerini yapı kimyası alanında kanıtladıklarını söyledi.

TOP 100 ödülleri

Compamedia, 1993'ten beri orta ölçekli şirketlere özel yenilikçi gücü ve ortalamanın üzerinde yenilikçilik başarısı için TOP 100 ödülü vermektedir. Kuruluşun bilimsel idaresi 2002 yılından bu yana Prof. Dr. Nikolaus Franke’nin ellerine emanettir. Franke, Viyana Ekonomi ve İşletme Üniversitesi‘nin Girişimcilik ve İnovasyon Enstitüsü'nün kurucusu ve başkanıdır. TOP 100'ün mentörü bilim muhabiri Ranga Yogeshwar'dır. Proje ortakları, Fraunhofer Uygulamalı Araştırmayı Destekleme Derneği ve BVMW'dir. Medya ortakları olarak, manager magazin, impulse ve W&V, şirket karşılaştırmasına destek veriyor. Daha fazla bilgiye https://www.top100-germany.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Medya İletişim

Bu basın bülteni hakkında daha fazla bilgi için Aylin Kalav ile iletişime geçebilirsiniz.

Aylin Kalav Pazarlama ve Kurumsal İletişim info@doerken-sistem.com GSM +90 262 335 5775
smallRetina 09:29:46 mediumAlias 09:29:46 mediumRetina 09:29:46 large 09:29:46 largeRetina 09:29:46 xlarge 09:29:46 xlargerRetina 09:29:46
Ansprechpartner-weiblich