Innovatieve ontwikkelingen
leiden steeds opnieuw tot nieuwe maatstaven.

Firmengeschichte Dörken GmbH & Co. KG Voor wat betreft technische bouwfolies bestaan er weinig ondernemingen, die in de loop van hun geschiedenis zo vele kwaliteitsinovaties hebben doorgevoerd als Dörken GmbH & Co. KG.

1892

Het moederbedrijf Dörken GmbH & Co. KG wordt opgericht.

1925

De Dörken & Co. GmbH wordt opgericht. Ze produceert bekleding voor treinwagons en is de basis voor de latere bouwfolies.

1961

Dörken begint met de productie van gewapende technische bouwfolies. De dakfolie DELTA-FOL SPF begint aan haar succesrijke carrière in Europa.

1981

De noppenbaan DELTA-MS komt op de markt. In enkele jaren groeide dit chocobruine grondmuurbeschermings- en drainagesysteem uit tot een zeer bekend product.

1987

Met Delta-PURAFOL komt de eerste damp-open onderdakfolie op de markt.

1995

Dörken opent in Beamsville/Canada een productie-unit voor grondmuurbeschermings-, drainage- en afdichtingssystemen.

DELTA-MAXX M, de voorloper van de latere Delta-MAXX en Delta-MAXX Plus, energiebesparende membraan, wordt bij de bouwstoffenmarkt geïntroduceerd.

1997

De afdeling bouwfolies krijgt de certificatie volgens DIN EN ISO 9001.

De mechanisch hoog belastbare onderdakfolie en beschotbescherming Delta-FOXX viert haar première. Voor de productie van deze nieuwe folie werd een nieuwe productielijn gebouwd.

1998

De productielijn in Hagen-Vorhalle wordt geopend. In de nieuwe fabriek worden vijf typen DELTA-noppenbanen in verscheidene breedtes gemaakt.

De introductie van Delta-Vent N en Delta-Vent S, basiskwaliteiten vindt plaats in de range technische dakfolies.

2001

De nieuwe technische premium dakfolie DELTA-MAXX en de energiebesparende folie DELTA-MAXX PLUS komen op de markt. In datzelfde jaar werd ook DELTA-TRELA, een gestructureerde scheidingslaag voor metalen dakbedekkingen, ingeïntroduceerd.

In de herfst van 2001 start de serieproductie met de nieuwe productie-unit voor spinvliesfolie. Ze produceert materialen voor damp-open dakfolies en is met een investering van ongeveer 15 miljoen Euro tot nog toe de grootste investering van de onderneming.2002

De afdeling bouwfolies gaat verder als een zelfstandige onderneming en heet vanaf dan: Dörken GmbH & Co. KG.

Nieuw in het assortiment is DELTA-FOXX PLUS een technische folie met een geïntegreerde kleefstrook.

2004

Dörken GmbH & Co. KG voert een gecombineerd kwaliteits-, arbeidszekerheids- en milieumanagementsysteem in volgens DIN EN ISO 9001:2000, de DIN EN ISO 14001 en de EMAS II (Öko-Audit).

De introductie van DELTA-TERRAXX, een nieuwe beschermings- en drainagebaan vindt plaats.

Dörken lanceert nieuwe methoden voor passieve ruimteklimatisering met PCMs (Phase Change Materials).


2005

Delta-Geo Drain Quattro, the first 4-layer protection- and drainage layer membrane for thick coatings had been introduced to the market. All patent rights for this membrane are with Dörken.

2006

Introductie van de "gewapende" dakfolie DELTA-VITAXX.

2008

DELTA-VITAXX wordt DELTA-VITAXX PLUS. Kan winddicht verkleefd worden door de geïntegreerde kleefstroken.DELTA® is een gedeponeerd commercieel merk van de Ewald Dörken AG
Die Geschichte von Dörken
Dörken Gmbh & Co. KG Dörken Gmbh & Co. KG