Az innovatív fejlesztések mindig új követelményeket állítanak.

Firmengeschichte Dörken GmbH & Co. KG Az építőipari fóliák gyártóinak körében csak kevés olyan cég van, mely cégtörténete folyamán olyan különlegesen nagy hangsúlyt fektetett volna a fejlesztésre, mint a Dörken GmbH & CO. KG.

1892

Megalakul a Dörken GmbH & CO. KG anyavállalata.

1925

Megalakul a Dörken & CO. GmbH, mely vasúti vagonokhoz gyárt tetőszigetelő anyagot, ez a tevékenység a későbbi építőipari fólia üzletág alapja.

1961

A Dörken elkezdi a hálóerősítéses építőipari fóliák gyártását. A DELTA®-FOL SPF meredeken ívelő európai pályafutása megkezdődik.

1981

Bekerül a piacra a DELTA®-MS dombornyomott lemez. A csokoládébarna alapfalvédő lemez és vele együtt a DELTA®-DRAIN rendszerek rövid idő alatt a cég egyik márkajelévé válnak.

1987

Megjelenik a piacon a DELTA®-PURAFOL mint az első páraáteresztő alátétfedés.

1995

A Dörken létrehozza Beamsvill-ben (Kanada) az alapfalvédő-, szivárgó- és szigetelőrendszerek gyártóüzemét.

Bevezetik a DELTA®-MAXX M-t, a későbbi prémiumtermékek – úgy mint DELTA®-MAXX, DELTA®-MAXX PLUSZ energiatakarékos membrán – előfutárát.

1997

Az építőipari fóliák gyártásával foglalkozó üzletág ebben az évben kapja meg első ízben a DIN EN ISO 9001 tanúsítványt.

A nagy szakítószilárdságú alátétfedés, a DELTA®-FOXX premierjét ünnepli. Ennek az új anyagnak az előállítására egy saját, új gyártósort építenek.

1998

Gyártótelep nyílik Hagen-Vorhalle-ban. Az új, folyamat optimalizált gyártás során 5 féle, különböző szélességű dombornyomott lemez készül.
A tetőfóliák területén a bázistermékek a DELTA®-VENT N és a
DELTA®-VENT S.

2001

Piacra kerül az új alátétfedés, a DELTA®-MAXX valamint a DELTA®-MAXX PLUSZ energiatakarékos membrán. Ugyanebben az évben kezdik meg a DELTA®-TRELA – fémlemezfedésű magastetőkhöz való – struktúrált távtartó gyártását.

Az ősz folyamán megkezdik működésüket az új, flízgyártó berendezések, melyekkel a páraáteresztő alátétfedések hordozórétegeinek szériagyártását kezdik meg. Ez a vállalat eddigi legnagyobb, kb. 15 millió Euro értékű beruházása.

2002

Az építőipari fóliákkal foglalkozó üzletág egy jogilag önálló vállalkozássá alakul, melynek neve: Dörken GmbH & CO. KG.

Új a termékskálán az integrált ragasztószegéllyel ellátott DELTA®-FOXX PLUSZ.

2004

A Dörken GmbH & CO. KG létrehoz egy, a minőséggel, munkavédelemmel és környezetvédelemmel foglalkozó menedzsmentet, a DIN EN ISO 9001:2000, a DIN EN ISO14001 és az EMAS II (Öko-Audit) szabványok szerint.

Bemutatják az új, hőszigetelésekre, valamint minden nyomásálló alapra alkalmas védő- és szivárgólemezt, a DELTA®-TERRAXX-ot.

A Dörken a PCM-mel (Fázis váltó anyag) egy új módszert fejleszt ki a passzív klimatizálásra.

2005

DELTA-GEO DRAIN Quattro elnevezéssel bevezetésre került az első négy rétegű felületszivárgó lemez, vastag, kent bitumenes szigetelésekhez. A termék szabadalommal védett.

2006

Bővült a "Maxx-család": Az új DELTA-MAXX TITÁN hőmembrán a sugárzó hő akár 50%-át képes visszaverni; beépítésével a fűtési költség akár 9%-kal csökkenhet.

2008

Ismét bővült a "MAXX-család": a DELTA-MAXX COMFORT hőszigetelő alátétfedés a másodlagos vízelvezetés és a hőszigetelés különleges kombinációja: egy páraáteresztő, víz- és szélzáró hőszigetelő alátétfedés, integrált ragasztósávval és speciális, 3 cm vastag hőszigeteléssel.A DELTA® az Ewald Dörken AG bejegyzett védjegye.
Die Geschichte von Dörken
Dörken Gmbh & Co. KG Dörken Gmbh & Co. KG