Länderauswahl:

Die Geschichte von Dörken

Innovatieve ontwikkelingen zetten steeds opnieuw nieuwe maatstaven.

Firmengeschichte Dörken GmbH & Co. KG Op het vlak van bouwfolies zijn er weinig ondernemingen, die in de loop van hun geschiedenis zo vele bijzondere accenten gezet hebben als de Dörken GmbH & Co. KG.

1892

Het moederbedrijf Dörken GmbH & Co. KG wordt opgericht.

1925

De Dörken & Co. GmbH wordt opgericht. Ze produceert bekleding voor treinwagons en is de basis voor de latere bouwfolies.

1961

Dörken begint met de productie vezelversterkte bouwfolies. De onderdakfolie DELTA-FOL SPF begint aan haar succesrijke carrière in Europa.

1981

De noppenbaan DELTA-MS komt op de markt. In enkele jaren groeide dit chocobruine grondmuurbeschermings- en drainagesysteem uit tot een zeer bekend product.

1987

Met Delta-PURAFOL komt de eerste damp-open onderdakfolie op de markt.

1995

Dörken opent in Beamsville/Canada een productiehall voor grondmuurbeschermings-, drainage- en afdichtingssystemen.

Delta-MAXX M, de voorloper van de latere Delta-MAXX en Delta-MAXX Plus, energiebesparende membraan, wordt in de bouwstoffenmarkt ingevoerd.

1997

De afdeling bouwfolies bekomt de certificatie volgens DIN EN ISO 9001.

De mechanisch hoog belastbare onderdakfolie en beschotbescherming Delta-FOXX viert haar première. Voor de productie van deze nieuwe materialen werd een nieuwe productielijn gebouwd.

1998

De productielijn in Hagen-Vorhalle wordt geopend. In de nieuwe, verbeterde productie worden vijf typen DELTA-noppenbanen in verscheidene breedtes gemaakt.

De basiskwaliteiten bij de onderdak- en beschotfolie, Delta-Vent N en Delta-Vent S, werden voorgesteld.

2001

De nieuwe onderdakfolie Delta-Maxx en de energiebesparende folie Delta-Maxx Plus komen op de markt. In datzelfde jaar werd ook Delta-Trela, een gestructureerde scheidingslaag voor metalen dakbedekkingen, voorgesteld.

In de herfst van dat jaar start de serieproductie van de nieuwe spinvezelvliesfolie. Ze produceert materialen voor damp-open onderdakfolies en is met een investering van ongeveer 15 miljoen Euro tot nog toe de grootste investering van de onderneming.

2002

De afdeling bouwfolies wordt rechtsgeldig tot een zelfstandige onderneming omgebouwd en heet vanaf dan: Dörken GmbH & Co. KG

Nieuw in het productgamma is Delta-Foxx Plus met geïntegreerde kleefstrook.

2004

Dörken GmbH & Co. KG voert een gecombineerd kwaliteits-, arbeidszekerheids- en milieumanagementsysteem in volgens DIN EN ISO 9001:2000, de DIN EN ISO 14001 en de EMAS II (Öko-Audit).

Delta-Terraxx, een nieuwe bescherm- en drainagebaan voor buitenisolaties en alle druk stabiele ondergronden heeft zijn première.

Dörken stelt nieuwe methoden met passieve ruimte klimatisering met PCMs (Phase Change Materials) voor.

2005

Delta-Geo Drain Quattro, de eerste 4-lagige bescherming- en drainage noppenbaan wordt geïntroduceerd. Dörken heeft hiervoor alle patentrechten.

2006

Introductie van de "gewapende" onderdakfolie DELTA-VITAXX.

2008

DELTA-VITAXX wordt DELTA-VITAXX PLUS. Kan winddicht verkleefd worden door de geïntegreerde kleefstroken.


DELTA® is een gedeponeerd commercieel merk van de Ewald Dörken AG